Binden

Er zijn vele manieren om een boek te binden. Zoals genaaid gebonden (hardcover), genaaid gebrocheerd (soft cover), garenloos gebrocheerd, geniet gebrocheerd, gelijmd (paperback), Wire-O binding, cahiersteek, singersteek of een Japanse bindwijze. Alles om van die eerste indruk een verpletterende indruk te maken. 
Extra toelichting:

Cahiersteek
Een ouderwetse schoolschriftsteek die met garen wordt bijeengebonden. Tegenwoordig wordt deze bindwijze veel gebruikt voor luxe brochures. Het is in meerdere kleuren leverbaar. 

Singersteek
Deze bindwijze is genoemd naar de bekende Singer naaimachine omdat die met een machine wordt vervaardigd. Het is een ideale bindwijze wanneer er meerdere papiersoorten of elk ander materiaal samen gebonden moeten worden.  Ook het garen voor de singersteek is in diverse kleuren leverbaar.    

Japanse bindwijze
Dit is een mooie en eenvoudige binding die aan de buitenkant zichtbaar is. De vouw zit aan de voorzijde en enkelzijdig gedrukte vellen kunnen zo samen een bijzonder boek vormen. De steek kan in verschillende vormen worden toegepast en is bijzonder geschikt voor presentatie doeleinden.